Boku wa Tomodachi ga Sukunai

Boku wa Tomodachi ga Sukunai

Angol cím: I Don’t Have Many Friends

Japán cím: 僕は友達が少ない

Hossz: 12 rész

Már az elején annyira megtetszett, hogy elnyerte nálam a “szezon legjobb animéje” címet. Lássuk miről van szó:

Főhősünk Hasegawa Kodaka egy átiratkozott diák, akinek nincsenek barátai. Ennek oka pedig a kinézete, jobban mondva a szőke haja. Emiatt ugyanis tévesen bűnözőnek hiszik, és messze elkerülik. Egy nap azonban rajtakapja az osztálytársát, Mikazuki Yozorát amint a képzeletbeli barátjával beszélget. Igen, képzeletbeli. Ugyanis a kis hölgy ugyanabban a cipőben jár mint Kodaka, vagyis neki sincsenek barátai. Egy rövidke párbeszéd következményeként Yozora másnapra megalapítja a “Szomszédok klubját”, természetesen tagként tüntetve fel főhősünket is.

Kezdésnek plakátokat ragasztanak ki, hogy tagokat toborozzanak és lassacskán szép sorban csatlakozni is fognak a barátokra kiéhezett tanulók. Elsőként Kashiwazaki Sena, a népszerű, de mégis magányos gazdag lány. Aki szép, okos, nagyok a mellei és otaku. (Hmm… most a férfiolvasók agyában megfordult a gondolat, hogy ilyen barátnő kéne neki, igaz? Jól van, nem kell tagadni, én is így érzek. xD )

A klub lényege nem más, mint barátok szerzése. Nem haverok… barátok. (Remélem nem olyan elavult fogalom ez manapság, és mindenki érti a különbséget anélkül is, hogy azt el kelljen magyaráznom. Hehe.) A tagok a barátságukat különböző foglalkozásokkal próbálják elmélyíteni, vagyis lesz itt közös játék, főzőcskézés és egyéb csoportos elfoglaltságok.

Ha már tagok, jönnek ők is folyamatosan. Kusunoki Yukimura, a szamurájmániás fiú, aki terrorizálva érzi magát lányos kinézete miatt és szeretne férfiasabb lenni. Épp ezért ráhúznak egy cselédlány jelmezt, mertugye így megtanulhatja, hogy legyen igazi férfi. (Tök logikus…)

Shuguma Rika, a zsenilány. Valamint hatalmas perverz. Az ideje nagyrészét az tölti ki, hogy Kodakát hogy csábítsa ágyba. Valamint ne feledkezzünk meg a klub felügyelőtanáráról sem, aki nem más mint Takayama Maria nővér. Igen, tisztelt közönség, egy 10 éves loli tanár. (Nem, nem mondok inkább semmit….)

Itt van még utolsó tagként Kodaka húga, Hasegawa Kobato is. Aki igazi otakuként teljesen beleéli magát az általa szeretett animébe, és magát vámpírrá kikiáltva jókat csatározik Maria-val.

Az animében felbukkan pár mellékszereplő is, és azt kell mondanom nagyon jól sikerült karakterek lettek. Például Sena idióta apja, az általam favorizált inas, Stella.

Mint észrevehető, rengeteg sablonos dolog van az eddig leírtak között. Úgy mint, háremanime (egy fiú-sok lány), csinos és gazdag lány, stb. Mégis miért jobb akkor, mint a többi réteganime? A történet mellett a párbeszéd és a grafika. Ez a kettő überel mindent. A grafika ismerős lehet azoknak, akik már látták a Denpa Onna to Seishun Otoko animét. A grafika itt ugyanolyan jó.

Egy szó mint száz, annak ellenére hogy rendkívül sok klisével lett felruházva mind a történet, mind a szereplők, egy rendkívül jó animét kapunk. Bár a végével nem vagyok teljesen kibékülve, de igazából erre száítani lehetett.

MALAniDBANN

Reklámok
Kategória: anime
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s