Girl Friends

Jelenlegi áldozatunk egy manga, vagyis pontosabban mondva egy “yuri” manga.

És itt idéznem kell saját magam: “Két fajtája van. Az egyik, ami a testiségre épít (ez lenne a sokak által ismert fajta, amit láthatunk a hentai anime és manga kiadásokban), és a másik, ami az érzelmekre épít mindenféle testiség nélkül. (Megjegyzem, hogy japánban a második értelmezést használják a yuri-ra.)
És itt szintén a második, vagyis a testiség/szex nélküli, csakis az érzelmekre támaszkodó műfajról van szó.

A két főszereplő lány még gimnazista. Öt köteten keresztül végigkísérhetjük az életüket, az érzelmeik alakulását egészen a ballagásig és a főiskola kezdetéig.
Valamint a mellékszereplők is rengeteget szerepelnek, így elég nehézkes őket “mellék”-nek hívni.

Az összes karakter iszonyatosan jól van kidolgozva. És itt nem feltétlenül a rajzolásra gondolok (bár azzal sincs semmi bajom), hanem a jellemekre. Mindegyik szereplő sajátos, teljesen rá illő jellemmel bír.

Nézzük is meg őket:

Kumakura Mariko (Mari-chan): Egy visszafogott, szerény lány. Amolyan “csendesen a sarokban olvasok” típus. Épp ezért nincs egyetlen barátja sem. Ennélfogva az iskola éltanulói közé tartozik. Nagy meglepetésére Akiko mégis elkezd vele barátkozni, ezzel gyökeresen megváltoztatva eddigi életét.

Oohashi Akiko (Akko vagy Akko-chan): Egy hiperaktív, vidám lány, aki mindig a középpontban van. Az a típus, akinek rengeteg barátja van, mindenki körbeveszi, viszont a jegyei nem valami jók. Vagyis olyan “katonásak”.

Sugiyama Satoko (Sugi-san): Egy gyönyörű lány, aki nyugodtan elmehetne modellnek. Szinte mindent tud a szépségápolásról, mindig divatos és Akko egyik legjobb barátja. Valamint Marihoz hasonlóan szintén éltanuló.

Sekine Tamami (Tamamin): Akko másik barátja, aki mellesleg nem enyhén otaku. A táskája mangákkal van tele (elmondása szerint, hogy legyen mit olvasnia a metrón), és odavan a cosplayért. Ellenben kissé ostobácska, ebből következik az is, hogy nem valami jó tanuló ő sem.

Ők négyen lennének tehát a főbb szereplők. A történet elején egyedül Mari nem tartozik bele ebbe a baráti körbe, míg egy nap Akko meg nem szólítja. Egyszerűen csak össze akar barátkozni vele. Nincs ebben semmi rossz. Együtt mennek szépségszalonba, vásárolni, majd később csatlakozik hozzájuk a másik két lány. Így már teljes a csapat. Mari viszont rájön, hogy nem csak barátságot érez Akko iránt, hanem valami egészen mást. És összezavarodik. Nincs kitől segítséget kérnie, és bátorsága sincs, hogy ezt valakivel megbeszélje. Eközben Akko is lassan, de biztosan egyre többet érez Mari iriánt. Csak hát ezt egyikük sem meri bevallani a másiknak. És ez a helyzet rengeteg félreértést szül. Két lány, akik a szerelemben még tapasztalatlanok, ráadásul a társadalmi helyzet sem kedvez a lányok közötti “kapcsolatnak”. A sikertelen, vagy pontosabban “félreértett” szerelmi vallomások, az ügyetlen, csetlő-botló próbálkozások ellenére mindig együtt vannak. Természetesen az első csók is megtörténik, de mivel a lányok közötti csók természetesnek hat ebben a baráti körben, ezért ez is félreértésekhez vezet, nem kevés megmosolyogtató helyzetet hozva magával. Mindeközben Sugi-san (akinek nem kevesebb, mint hat barátja van, mindennapra egy xD), mint a történet szerelmi szakértője, rájön hogy mi folyik a két lány között, de ezt bölcsen megtartja magának és a háttérből szurkol nekik. De végül Akko elhatározza magát, és szerelmet vall Mari-nak úgy, hogy azt ne lehessen többé félreérteni. S bár nem azonnal, de végül járni kezdenek.
Viszont senki ne várjon szaftos pornójelenetet, mert az elején már említettem hogy ez nem olyan mű. Egy kis egymáshoz simuláson és csókon kívül többet nem látunk, de nem is az a célja a műnek, hogy az ilyen irányú vágyainkat kielégítse. Arra ott van sok más manga. (A gyengébb felfogásúak írják be Google-ba, hogy hentai manga…xD) Itt az érzelmes szerelmi történet iránti étvágyunk lesz jóllaktatva.

Megemlíteném még, hogy mind az 5 kötet le van fordítva, és szép, igényes formában. Személyesen is olvastam a fordítást, szóval ajánlom mindenkinek. (AA-s link lent)
Rengeteg minden tetszett benne, oldalakat írhatnék róla, de inkább csak szemezgetni fogok. Először, Tamamin…sokat nem írtam róla, ennek meg is van az oka. Az első, hogy személy szerint nem tartozott a kedvenceim közé. Egyrészt túlzásba viszi az otakuságot, és a felfogóképessége sem az igazi. (Értsd. egészen a végéig nem esik le neki, hogy mi folyik körülötte a két lány között, még a legutolsó pillanatban sem xD) Viszont az egyik kedvenc karakterem (a főszereplő két lányon kívül), Sugi-san. Egyrészt mert szép, ezt ugye már említettem. Másrészt mindig is kedveltem az olyan embereket, akik tudják mit kell (vagy mit kéne) tenni egy adott helyzetben. Egyszóval határozott. Stílusos, megértő, kedves, olykor pimasz. (Miért nincs nekem ilyen ismerősöm? Nem kell válaszolni, csak egy költői kérdés volt részemről…)
Végül itt van a két címlaplányunk, Akko és Mari. Mint tűz és víz. És mint az ellentétek, úgy ők is vonzzák egymást. Viszont mindketten annyira aranyosak, egyszerűek és tapasztalatlanok. Nem lehet őket nem megkedvelni. Az egész történetet végigkíséri az ártatlan gyerekességük, ahogy próbálnak dűlőre jutni az érzelmeikkel. De ugye a helyzetből kifolyólag ez nem olyan egyszerű.

A manga Morigana Milk munkája. Az arctalan mangakák közé tartozik, akik nem szeretik a túlzott nyilvánosságot. Ezzel nincs is baj, ez legalább azt bizonyítja, hogy nem magának akar sikert, hanem a munkájának. Ezáltal biztosítva érzem a minőséget. (Kacifántos érvelés, igaz? *hahaha*)

És végül a linkek:

AnimeAddictsANNWikipediaBakaUpdates

Reklámok
Kategória: manga
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s