Koe de Oshigoto!

Koe de Oshigoto!

Mostani alanyunk egy manga, méghozzá a Koe de Oshigoto! című remekmű. Mint sok más mangáról/animéről, így erről is csak átfogó, bemutató képet lehet adni, mivel egy jelenleg is futó kiadásról van szó. Ha egyszer befejeződik, akkor valószínűleg újraírom majd.

A történet főszereplője Aoyagi Kanna, aki épp most tölti be a 16. életévét. Van egy nővére, aki egy ero-ge (erotikus játék) készítő vállalatnál dolgozik. Egy kis ráhatással eléri, hogy Kanna is a cégnél dolgozzon, mint ero-ge seiyuu. Vagyis szinkronszínész. Mint kiderül, csakis arra várt, hogy Kanna betöltse a 16-ot. Így hát az ártatlan tinédzser bekerül egy olyan világba, amit eddig nem nagyon ismert.

Ez lenne röviden az alapsztori. Persze ezzel nem mondtam sokat, de nem is ez a cél, csak felvázoltam az alapokat.

Most jöjjenek a szereplők:

Aoiyagi Kanna: Egy ártatlan, visszafogott lány. Elég értetlen néha, de ez adja a poénok nagyrészét. Erotikus jelenetekhez kell a hangját kölcsönöznie, viszont magáról az erotikáról nem sok mindent tud.

Aoyagi Yayoi: Kanna nővére, 28 éves és a Blue March nevű ero-ge vállalatnál dolgozik. Egyáltalán nincs zavarban a munkahelye tevékenységi körétől.

Kaidzu Motoki: Kanna osztálytársa, és egy ero-ge vállalat vezetőjének fia. Így nem csak az iskolában kerül Kannával kapcsolatba, hanem aktívan kiveszi a részét a munkából is.

Warasono Fumika: Főiskolás tanuló és profi ero-ge seiyuu. Ő lesz Kanna példaképe, és ő lesz az, aki a legjobban átérzi milyen kínos is ez a fajta munka.^^

Hioki Nagatoshi: A Blue March forgatókönyv írója, valamint az Aoyagi testévek régi ismerőse. Kanna csak “Onii-chan”-nak hívja. Egy elég fura figura, amit nem is csodálok. Elég ha csak arra gondolok mennyi könyvet olvasott. (Ez kiderül a mangából.)

Makino Kotori: Kanna osztálytársa.

Nouge Hazuki: Szintén Kanna osztálytársa.

Az alaptörténet már maga olyan helyzetet teremt, amitől az ember halálra neveti magát. Elvégre egy 16 éves lányt, akinek semmilyen tudása és tapasztalata nincs az erotika területén, beraknak egy stúdióba, hogy szexjelenetekhez adja a hangját. Plusz ehhez hozzájön a szégyenlőssége is. És felmerülnek benne a kérdések. “Miért csinálnak ilyen játékokat?” vagy például “Milyen íze van a pénisznek?” Ilyen és ehhez hasonló kérdések sorra előfordulnak a szende leányzó előadásában.

Valamint amellett sem szabad elmenni, hogy Kannának van egy különleges képessége. Nem, nem lő lézersugarat a szeméből, nem ilyesmire kell gondolni. Csupán csak hihetetlen képzelő- és beleélőerővel rendelkezik. Hogy ez miben nyilvánul meg a legjobban? Abban hogy a felvételek alatt spontán elélvez, anélkül hogy magához nyúlna. Ezt persze nem tudja elrejteni a nővére mindentlátó szemei elől. Ez újabb vicces jeleneteket eredményez, a mi legnagyobb örömünkre.
Később Kanna osztálytársai is nagyobb szerepet kapnak a történetben, de ezt nem lövöm le előre, nem vagyok én SpoilerMonster.^^

A grafikára/rajzra egyáltalán nem lehet panaszom. A karakterek nagyon jól ki vannak dolgozva, viszont a háttereken néhol spóroltak. Ez viszont nem olyan nagy baj, mert a szegényes háttér miatt a karakterek kerültek előtérbe. És a manga rengeteg helyzetkomikumot használ, amihez ugye nem árt a karakterekre figyelni. Tehát a háttér hiánya ilyen esetekben még előnyös is.


(Ez a kép csupán egy részlet, nem kell megijedni, nem ilyen a háttér minősége az egész mangában. Ezen az oldalon csupán ez a kettő panel ilyen, ezért is hoztam ezt példának.)

A karakterekre visszatérve egy kicsit, mondhatom nagyon jók lettek. Minden karakter jól kidolgozott jellemrajzzal rendelkezik, ami rendkívül színessé és élvezhetővé teszi a mangát.

Egyszóval mindenkinek csak ajánlani tudom.

MALWikipediaBaka-Updates

Reklámok
Kategória: manga
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s