Ladies versus Butlers!

Ladies versus Butlers!

Japán cím: れでぃ×ばと!

Hossz: 12 rész

Kezdésnek az alapsztori:

Az egész anime egy elit iskolában játszódik, a Hakureiryou akadémián, ahol a nemeseket és a cselédlányokat/komornyikokat oktatják. Ide érkezik félévkor egy átiratkozott diák, Hino Akiharu. Elsőre egy bűnöző kinézetű srácnak látszik (persze nem az), és rögtön összeakaszkodik az egyik előkelő kisasszonnyal, Selnia Iori Flameheart-al. Félreértést félreértésre halmozva egyre inkább bajba keveredik, ahogy megpróbál elmenekülni a furcsa hajkoronájú nőszemély elől. Végül a gyerekkori barátja, Saikyou Tomomi menti meg és magyarázza ki a fiút a problémából. Innen kezdődik Hino iskolai élete, ahol komornyiknak fog tanulni.

Gondolom mondanom sem kell hogy ez egy ecchi anime. Szerencsére én már a cenzúrázatlan verziót néztem, és meg kell mondanom hogy nem spórolták ki belőle a fanservice alapvető elemeit. Bugyivillantások, csupasz mellek, cselédlányok, lolik, van itt minden. Na meg persze az ebből fakadó poénok.

Lássuk a szereplőket:

Hino Akiharu: A főszereplőnk, akitől a kinézete miatt mindenki fél, pedig belül kedves és segítőkész. Valamint elég nehéz felfogása van, de ezen meg sem lepődök. Akkor nem lenne háremanime.

Selnia Iori Flameheart: Egy felsőosztálybeli lány, akinek hihetetlen hajkoronája van. Hinotól becenevet is kapott, így ő lett a “Fúró”. És tényleg olyan. Még pörög is, ha fel van paprikázva valamitől. Na és persze erősen tsundere típus. Emellett elég nagy mellbőséggel büszkélkedhet.

Saikyou Tomomi: Hino gyerekkori barátja. Az anyja újraházasodott, ezzel bekerült a nemesek közé. Nagyon okos, és különböző terveket talál ki, hogy elűzze az unalmát és ennek a levét persze mások isszák meg.

Az anime legfőképp hármójuk körül forog, de persze rengeteg szereplő van még. Nem is lehetne másképp, hiszen háremről van szó. Mindegyik karakter megérne egy külön cikket, de senki ne várja hogy annyit koptatom az ujjaimat.^^

A sokszínű szereplőgárdát gazdagítja például az erősen otaku igazgatónő, egy európai ország hercegnője (szintén otaku), egy lány aki fiúnak tetteti magát, egy loli aki nem loli, egy kétbalkezes cseléd, és még sokan mások.

Bár nem nagyon van története az animének, így is képes lekötni az embert mind a 12 rész alatt. Ritkán látok ilyen jó művet, az ecchi, a hárem, a különböző fétisek, a társadalmi különbözőségek olyan egyveleget alkotnak, ami lekötött a monitor elé egészen a végéig. És ez mostanában nagy szó.

Na és persze a grafikáról se felejtkezzünk meg. Egy 2010-es műről van szó, és hozza is azt a szintet. A hangok szintén jók voltak, bár ritka mikor nem az.

Véleményem szerint nagyon jó kis anime. Legalábbis egy könnyed kis kikapcsolódásnak tökéletes. Senki ne várjon tőle hatalmas mondanivalót, csavaros sztorit, csöpögős érzelmeket. Ez csak egy könnyed ecchi háremanime. De annak tökéletes.

Az ítéletem 4/5. Hogy miért? Meg jó a grafika, és azt kaptam amit vártam. Egy könnyed animét, amit végigröhöghetek. Ennyi.

AnimeAddictsANNMAL

Reklámok
Kategória: anime
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s