Psyren

Psyren

Mostani alanyunk egy manga, ami már (sajnálatos módon) befejeződött. Miért nem jó hogy vége? Mert egy nagyszerű manga, amit szerettem olvasni. Na de tegyük félre az én egyéni véleményem egy kicsit, lássuk miről is van szó.

Az alapsztori:

A főszereplőnk neve Yoshina Ageha, aki csak egy középiskolás srác. Ez persze nem akadályozza meg, hogy elüsse az idejét olyan dolgokkal, mint például a problémák megoldása potom 10.000 yenért. A manga is egy ilyen “problémamegoldással” indít, ami kellően bemutatja nekünk főhősünket. Hazafelé tartva egy telefonfülke elkezd csörögni mellette, amit fel is vesz. Ekkor megjelenik előtte egy fura alak, aki aztán el is tűnik. Ezután a telefonfülkében talál egy vörös telefonkártyát, amire a PSYREN szó van írva. Másnap az iskolában a “kívülálló” osztálytárs, Sakurako Amamiya pénztárcájában meglát egy ugyanolyan kártyát, de ezirányú kérdésére nem kap a lánytól választ. A lány ezután eltűnik, és Ageha a saját kártyáját felhasználva megpróbálja megtalálni, de látszólag sikertelenül.

Megtudja azonban, hogy Psyren-t egy városi legendának tartják, akinek a vezetője Nemezis Q, és a vörös telefonkártyának köze van hozzá. Emellett valaki 500 millió yent fizetne a kártyáért és információért Psyrenről. Az iskolában két, magát rendőrnek kiadó alak megpróbálja elvenni tőle a kártyát, de Ageha sikeresen megszökik előlük és elmenekül. Eközben a fejében egyre erősebb csörgést hall, és mikor kínjában már előveszi a telefonját, hátha akkor abbamarad, hirtelen egy másik világban találja magát. Egy sivatagos, kietlen helyen.

Röviden ennyi lenne az alapsztori. Ez persze csak arra elég, hogy felkeltse az érdeklődést a manga iránt, mivel ez a kis szösszenet nem sokat mond el a későbbi, jóval izgalmasabb történésekről.

Nos, az alaptörténet szinte csak az első fejezetet mutatja be, így gondolom nem kell mondanom hogy ennyiből nem lehet messzemenő vélemény alkotni a mangáról. Hát kéremszépen, lesz itt mindenféle dolog. Mondhatám hogy shonen-fight, de mégsem. Valamint időutazás, de mégsem az. Izgalmasan hangik, igaz?

Na de lépjünk tovább. A kietlen világról kiderül hogy ez lenne Psyren. Később persze megtudjuk, hogy mi is ez a hely igazából, de hőseink csak Psyren-ként emlegetik majd. Természetesen Ageha “megmenti” Amamiyát, aki elmagyaráz neki pár dolgot. Később mások is csatlakoznak a csapathoz, és “természetfeletti” erők birtokába jutnak. Amik segítségével majd harcolni tudnak a felbukkanó ellenséggel. Ez persze egy végtelenül leegyszerűsített magyarázat.

A manga előnye nem áll meg a történet kidolgozottságánál. Meg kell említeni a karaktereket. Mindegyikük nagyon jól van kidolgozva, gondolok itt a hátterükre, a személyiségükre is. Valamint láthatunk a manga olvasása közben személyiségfejlődést is, ami elég ritka dolog.

Elég sok szereplővel dicsekedhet a történet, és persze mindenkinek megvan a saját háttértörténete amit idővel megismerünk majd.

Lássunk is pár karaktert, ha már róluk van szó.

Yoshina Ageha: Egy középiskolás srác, a manga főszereplője. A nővérével él együtt, aki keményen szokta büntetni, ha nem ér haza időben. Tipikusan az a karakter, aki kimondja ami a szívét nyomja.

Amamiya Sakurako: Ageha osztálytársa. Teljesen emberkerülőnek mutatja magát, ezért az osztályban csak “Jéghercegnőnek” hívják. De ez csak a látszat, megvan az oka erre a viselkedésre, ami később majd kiderül. (Mellesleg az egyik kedvenc karakterem, nagyon aranyos tud lenni. >.<)

Asaga Hiryuu: Egy nagydarab izomember. Rosszfiúnak mutatja magát, épp ezért sokan félik őt, mint a híres “Sárkányt”. Valójában nem rossz ember, valamint Asagát és Amamiyát már régebbről ismeri.

Legyen elég ennyi karakter bemutatásképp.

Most lássunk némi háttérinformációt:

A mangaka Iwashiro Toshiaki, a mangát pedig 2007 december 3.-án adták ki először Japánban a Weekly Shonen Jump magazinban. 15 kötetet élt meg és 2010-ben fejeződött be végül.

Persze meg kell említenem még a rajzolást, ami szerény véleményem szerint nagyon jó lett. Ez volt annó az egyik fő oka annak, hogy elkezdtem olvasni. Nincs is rá egy rossz szavam se.

Izgalmas és pörgős manga, és utólag elgondolkodva sem jut eszembe semmiféle negatívum. Így nyugodtan ajánlom mindenkinek.

(A Wiki-s linkekben sok a spoiler!)

AnimeAddictsWikipediaPsyren (online)PsyrenWiki

Reklámok
Kategória: manga
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s