Seitokai Yakuindomo

Seitokai Yakuindomo

Japán cím: 生徒会役員共

Hossz: 13 rész

Először nézzük az alaptörténetet:

Már a címből is kiderül, hogy a Diáktanácsról fog szólni az anime, méghozzá az Ousai Akadémia Diáktanácsáról. Az iskola eddig kizárólag lányakadémia volt, és csak azután lett koedukált. A főszereplőnk, Tsuda Takatoshi megjelenésekor már fiúk és lányok is járnak az iskolába, de még a lányok vannak többségben. Tsudát az első napján megállítja a Diáktanács elnöke, és gyorsan be is szervezi alelnöknek. Az ürügy: Most hogy már koedukált az iskola, kell valaki a Diáktanácsba, aki a fiúk szemszögéből is véleményt tud alkotni. Mivel minden tag lány.^^

Lássuk a szereplőket:

Tsuda Takatoshi: Egy tök átlagos srác, aki azért iratkozott az Ousai Akadémiára, mert közel lakik hozzá. Szegényt egyből elkönyvelik mazohistának.

 Amakusa Shino: A Diáktanács elnöke. Egy perverz lány, akinek mindenről a szex, a nemiség és mindenféle perverz dolgok jutnak eszébe.

Shichijou Aria: A Diáktanács titkárnője. Gazdag családból való. És szerintem perverzebb, mint az elnök.

Hagimura Suzu: Zseni loli. 180-as az IQ-ja, perfektül beszél angolul, és még pár nyelven. Viszont alacsony. Nagyon alacsony. Annyira, hogy mindenki gyereknek nézi, és ezen mindig jól felhúzza magát. Igazi tsundere.

Tsuda Kotomi: Takatoshi húga. Szintén perverz.

Yokoshima Naruko: A Diáktanácsot felügyelő tanár. Perverz. És idióta.

Hata Ranko: A Fényképész klub tagja. Folyamatosan pikáns képeket akar készíteni az elnökről, amit aztán sok pénzért akar eladni. Ő sem az eszéről híres, de az dícséretre méltó, hogy hatalmas fényképezőgép arzenállal rendelkezik.

Igarashi Kaede: Az Erkölcsi Bizottság tagja. Fél a fiúktól.

Dejima Sayaka: Aria cselédje. Elég szókimondó, de jók a szövegei.

Mitsuba Mutsumi: A Judo klub elnöke.

Amint látható, Takatoshin kívül szinte mindenki perverz. Nagyon. Emiatt a tény miatt aztán az anime hihetetlenül nagy poénok tárháza, amit próbálnak maximálisan kihasználni. (Persze az ésszerűség határain belül.)

Magának az animének nincs konkrét főszála, inkább epizódikusan nyomatják benne a hülyeséget. Ami nem is baj, legalábbis szerintem. Persze egyfajta történetvezetés látható rajta, hiszen telik az idő. Vizsgák, fesztivál, nyaralás, karácsony, lesz itt mindenféle mulatság.

Egyedül azt bántam, hogy a végén senki nem jött össze senkivel. Bát tény hogy ez nem egy romantikus mű, de a lehetőség végig ott izzott a levegőben. Bár az is lehet hogy ez volt a készítők célja, vagyis a hangulat, a feszültség fenntartása.

Az aprólék:

2010-es anime, és a grafika hozza a tőle elvárt minőséget. Nekem semmi bajom nem volt vele. A szinkronok is jók voltak, illettek a karakterekhez. A zene szintén.

Az egyik kedvencem a vígjáték kategóriában, a legjobbak között van. Bátran ajánlom másoknak is. Ha meg már láttad? Akkor nézd meg újra. Meg nem fog ártani, legfeljebb a rekeszizmoknak.

Végül a linkek:

AnimeAddictsMALAnimePlanetAniDBAnimeNfoANNWikipedia

Reklámok
Kategória: anime
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Seitokai Yakuindomo S2 | Zeronova

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s