Yumekui Merry

Yumekui Merry

Angol cím: Dream Eater Merry

Japán cím: 夢喰いメリー

Hossz: 13 rész

Mindenek előtt lássuk az alapokat:

A főszereplőnk Fujiwara Yumeji, egy középiskolás fiú, akinek megvan az a különleges képessége, hogy az emberek aurájának színét lássa. Egész pontosan csak a rémálmokat tudja 100%-ra biztosan megmondani, a többit csak tippeli. Ő maga is egy rémálommal küszködik, ahol egy macskasereg üldözi. Amíg ezen a visszatérő álmán gondolkodik, úton hazafelé összefut egy lánnyal aki a sapkáját keresi. Hirtelen azonban a rémálmában találja magát, ahol a macskák vezére, John Doe várja. Elmondja főhősünknek, hogy ő az Álomvilág lakója és a valódi világba tart, amihez Yumeji testét kívánja felhasználni. Jobban mondva eltulajdonítani. Viszont feltűnik a sapkáját kereső lány, és megmenti hősünket. Kiderül hogy ő is az álomvilágból való, csakhogy ő nem onnan jön, hanem oda akar visszajutni. A neve pedig Merry Nightmare. Egyezséget kötnek és együtt próbálják megtalálni az utat vissza az álomvilágba.

Ennyi lenne röviden és tömören az alapsztori. Persze ez csak az alap.

Lássuk csak miről van szó pontosan. Tehát az Álomvilág létezik. Csak úgy tud valaki kijutni onnan, ha a valódi világból szerez egy testet amit erőszakkal, vagy közös megegyezéssel száll meg. Merry persze a saját álomvilágbeli testét használja. Hogy hogyan? Passz.

Az már az elején kitűnik, hogy az animét Merry karaktere húzza magával. Ő viszont olyan erős, mint egy bika. Ebből kitűnik hogy csak miatta néztem meg. Persze a történet is érdekes és jó, de az animét szokás szerint elcseszték.

Hogy miért? Mert szinte az egész anime egy fillerkupac. Na jó, az eleje még nem, de aki olvassa a mangát is, az tudja jól hogy miről beszélek. A második fele a sorozatnak egy az egyben filler. Nem mondom hogy rossz, de az ember elsősorban nem fillerre kíváncsi, hanem a valódi történetre. De ehelyett behoztak egy brutál erős ellenfelet, és az csak irtogatja a népet, és vígan hallatja az eszelős vihogását. Máskor, más helyzetben talán még tetszene is, de most speciel nem őrá voltam kíváncsi.

További negatívumként említeném meg… jobban mondva ez is a filler hibája, hogy szinte semmire nem kapunk magyarázatot. Ha elkezdek egy sztorit, akkor önkéntelenül is elkezd érdekelni, hogy mi miért történt és mi az oka a dolgoknak. Vagyis szeretek magyarázatot kapni a felmerült kérdéseimre. De itt ilyesmit senki ne várjon, mert mint említettem, az anime második fele filler és ebből kifolyólag a vége is fake end.

De hogy ne csak negatívumot említsek, beszéljünk a grafikáról. Ami szerintem nagyon jó lett. Bár olvastam olyan véleményeket is, hogy elrontották a kamerakezelést, elnagyoltak a karakterek. Szerintem pedig pont így volt jó. Az égvilágon semmi problémám nem volt vele, hozta azt a minőséget amit elvártam tőle. A szinkronhangok is megfelelően passzoltak a karakterekhez, és “szokás szerint” élvezet volt animét nézni.

A legfőbb pozitívum pedig nem más mint Merry maga. Aranyos, kedves, és szeretnivaló. Nyaa~

Egy kis infó:
Az anime alapja Ushiki Yoshitaka mangája, ami jelenleg is fut még. A manga innen elérhető online is. LINK

Összességében tetszett, és ha attól a tudattól is elvonatkoztatok, hogy nagyon filleres, akkor egész jó. Viszont így sem érdemel többet az ötös listán, mint 3. (Merry karaktere viszont 5/5 lett nálam.)

ANNMALAniDB

Reklámok
Kategória: anime
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s