Mangaajánló – Szemesnek áll a világ…

Újabb mangaajánlóval jövök most, mivel a hosszabb posztjaim még csak félkész állapotban vannak. De ezt sem érdemes lebecsülni, mert nem szoktam csak úgy ajánlgatni valamit.

A mostani manga egy újabb “Monstergirl” széria, ahol mondanom se kell, nem mindenki lesz emberi.

Hitomi-sensei no Hokenshitsu

xZUtJXK
Egyéb címek: Dr. Hitomi’s Infirmary, Nurse-Teacher Hitomi’s Infirmary

Japán cím: ヒトミ先生の保健室

Szerző: Shake O

Hitomi doktor egy iskolaorvos, aki megoldja a diákok felmerülő gondjait-bajait. Mégha ezek a gondok nem is olyan mindennapiak. Hitomi dokinéni megoldja, mivel ő maga sem hétköznapi. Így van, ő egy küklopsz.

A manga nagyban hasonlít a Monster Musume no Iru Nichijou-hoz, persze csak alapötletben. Itt is ugyan úgy szörnyfélék az emberek, bár itt szinte az egész iskola és az egész társadalom az. Az iskolai évek alatt történik az emberi testtel a legtöbb változás, így a tanárokra és az iskolaorvosra hárul a feladat, hogy ezt elfogadtassák a tanulókkal. Legyen szó egy három méteres nyelvről, láthatatlanságról, zombilétről vagy akár a repülésről.

021

Poénhegyek, hova legyek…

Emellett persze a főszereplőnkről sem feledkezünk meg, aki maga is elég egyedi problémákkal küzd.

024

Jó rajzolás és a helyzetekhez illő poénok. Nem áll szándékomban egymás mellé állítani ezt a mangát és a Monster Musumét, de mindkettő van olyan jó, mint a másik. Csak mindegyik a maga módján teszi azt.

Kategória: ajánló, manga
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás